Pierwszy raz spotykam kobietę, która nie umie gotować :) No ale..zdarza się. Musisz mieć fajnie w domu, gdy mąż Cię wyręcza, gorzej jednak, bo w pracy opiekunki trzeba liczyć się z gotowaniem. Mało prawdopodobne, że akurat trafiłabyś do przypadku, gdzie np gotowaniem zajmuje się rodzina. Trzeba się więc liczyć z pichceniem. Wydaje mi się, że masz boisz się gotowania, a to przecież nic trudnego. Mąż powinien odstąpić Ci trochę miejsca w kuchni, chociaż nie wierzę, że nie dasz sobie rady i bez tego :)
Jednak obowiązki kobiety zawsze będą kojarzyć ze sprzątaniem i gotowaniem, chyba od tego nie uciekniemy :)
Pozdrawiam
Myśl pozytywnie, na pewno umiesz coś ugotować, poza tym są przeciez ksiązki kucharskie, lub przepisy w internecie, no ale to trzeba miec w Niemczech dostęp do internetu i laptopa. Myślę, że Ty nie lubisz gotować i stąd taka postawa. Kuchnia niemiecka nie jest skomplikowana, a i ich sposób odzywiania również jest banalny, parówki, kiełbaski, sałatka kartoflana i tak w kółko. Może trafisz do kogoś kto sam będzie gotował? Też tak przeciez może byc, choć ja bym tak nie chciała. W ostateczności sa przecież w sklepach mrozonki, gotowe dania, czym ty się dziewczyno przejmujesz? Natomiast na pewno nie wolno Ci przy ubieganiu sie o tę pracę powiedzieć, ze nie umiesz gotowac, bo to faktycznie źle rokuje :D