[quote=judysm]Witam
Od nie dawna pracuję w opiece. Teraz mam bardzo upartą podopieczną. Jest chodząca. Jak się położy do łóżka to nie chce wstać. A nie chcę żeby chodziła w nocy. Nie chce sobie też pomóc odmawia współpracy. Najgorsze są poranki i popołudniowe drzemki, żeby wstać. Nie chce zakładać pielucho majtek. Krzyczy po mnie jak chce jej pomóc przy myciu i ubieraniu. A do szafy z ubraniami też nie mogę zaglądać. Lubi być sama. Jest mi źle z tym. Nie wiem jak mam z nią działać. A mam tu być 7 tygodni.
A dopiero minęły 4 dni. Drogie koleżanki czy możecie jakoś doradzić. Czas też tu strasznie wolno płynie jak babcia ciągle w łóżku leży. Szkoda mi jej z chęcią bym z nią wyszła na spacer ma wózek inwalidzki.
Dziewczyny piszcie
Nawyku babci nie zmienisz , jak sama sobie radzi z myciem i ubieraniem daj jej spokój. Chce spać, niech śpi ( pytanie, czy w nocy też śpi ). Zajmij się sobą :)[/quote]
Ja tez jestem tego zdania ,,Zajmij się sobą" -jak widzę co niektóre by chciały babcie ożywić na 18-stkę , a tego się nie da-dziewczyny tego się nie da. To są nawyki i koniec -ale tłumacz takiej jednej czy drugiej to nie dochodzi a mam teraz taki przypadek ze swoją zmienniczką,,,,