[quote=festynka][quote=walcom]Przede wszystkim, zeby pracowac za granica, np. w Niemczech i czuc sie tam w miare pewnie, potrzebna jest znajomosc jezyka, przynajmniej w stopniu podstawowym. Oczywiscie osoba, ktora pali nie jest atrakcyjna dla rodziny, ktora chce ja przyjac do swojego domu. Poza tym robic trzeba wszystko to, co robi sie w swoim gospodarstwie domowym.Pozdrawiam
Jak to paląca osoba nie jest atrakcyjna!!!! Hallo
ja palaczka jestem i chcą mnie,bo taką atrakcją jestem,
ubrania moje nie śmierdzą, palę na zewnątrz, było tak,że pół roku nikt nie wyczuł odemnie papierosa, można uniknąc smrodu, nawet nie doczytali ,że palę, i wyszło na to ,że jestem niepaląca,,a kopciłam jak smok-hahaha[/quote]
No dokładnie. Nie sądzę aby było to problemem w wielu agencjach. Jesli osoba nie pali w domu osoby którą się opiekuje to nie wiem czemu nałóg miałby przeszkadzać . Jasne, że nie jest to nic dobrego i sama wiele razy chciałam to rzucić ( i mam nadzieje,ze w koncu mi się to uda).
Jednak pracuję wiele lat jako opiekunka i jakoś problemów z tym nie miałam.
Ba! Ani razu nie dostałam zapytania o to czy jestem osoba palącą czy moze jednak nie.....[/quote]
w agencjach nie ma problemu, ze ktoś pali ale czasem rodzina moze nie chciec palacza. wiem, bo sama popalam i kilka razy mi odmówiono. a zawsze zastrzegam, że palę tylko na dworze. sama nie lubię tego zapachu w domu