Agencje maja b. rózne wymagania............tyle wymagań ile rodzin , bo to one te wymagania stawiają,,,,,,,,ja uważam że najważniejszy jest:
1. język niemiecki........ludzie starzy są nerwowi i nie chce im się wysilać i komuś coś 10 razy tłumaczyć itd
2.dobroć i cierpliwość opiekunki, dlatego chcą starsze panie od 50-tki, bo one są wyciszone , nie lataja, nie warjują, jak młode nawet "głośno i szybko mówią" , dałam znak cytatu bo to wypowiedż podopiecznej.
3.Zachowanie własnej higieny, nie używać ostrych perfum. Podopieczni b.często nie chcą sie myć, ale jak opiekunka pachnie potem bo się namęczyła z podopieczną żeby ją wykąpać to ona noskiem kręci i zaraz brudas......
4. Nie zwracać się do podopiecznych jak do dzieci!!!!!!!!! to skandal największy i wiele rodzin podopiecznych na to zwraca uwagę............to są dorośli ludzie i tak trzeba ich traktować. Mówić do nich poważnie, pytac o zdanie, co chcą co lubią itd.........Agencje zadają takie pytanie, jak należy to czy tamto.Niestety z mojego doświadzcenie jest odwrotnie-opiekunki traktuja podopieczne jak infantyle dzieci, a wtedy mogą być skargi do Agencji.
5.uczciwość, nie wolno buszowac po szafach, tam gdzie nas nie prosili..żadnej samowolki bo nie zrozumieją naszych dobrych intencji i rozliczać się z kasy i co chyba równie ważne................nie biadolić" jaka jabiedna i nic nie mam""""""" bo to znaczy daj,,,,,a skoro tak mówisz to znaczy ze sama sobie weźniesz jak ci nie damy. Tak myślą Niemcy i dlatego swoje biedy zostawcie w domu!!!!
Chyba przestałąm pisac na temat!!!!!!!!!!
powinnan raczej napisac że to są rady Jak nie stracić pracy, albo żeby tą pracę nam przedłużali!
!!!!!!!!!!!!
a zaczełam jak tą pracę dostać!!!!!!!!!!!!!!!!!1 hiiiiiiiiiiiiiiiiiii chyba przestanę pisać.......mimo to zostawię bo moze komuś się przyda
.
A tak na temat to wiecie co-- pierwsze wrażnie to nasz głos, jak mówimy /głośno czy zwariowanie czy jakis baryton, bas.itd.my jak dostajemy tel. to się cieszymy i coś tam krzyczymy , trema i jesteśmy inne niż codziennie, dlatego doradzam przy takim telef od Agencji ....................spokój, starajmy się odpowiadać sicho i konkretnie na temat i nieeeeeeeee gadać bez pytania.........!!!
przygotować sobie wcześniej coś o sobie,,,,,,,,,,,po niemiecku .......też !!!!!!!!
ok znikam nie przynudzam...powodzenia