[quote=Mary Poppins]Squonk! Zdradz mi prosze z jakiej firmy kupias ten czytnik, bowiem po powrocie takze zamierzam siebie i narzeczonego zaopatrzyc i szukam takiego ktry by mnie zadowlił a z tego co piszesz to Twój ma fajna funkce ze słownikiem:) Co się tyczy trekingów to polecam Karrimore . Może design tez Ci przypadnie do gustu. Pozdrawiam
Kindle Paperwhite. Za 99 euro w Media Markt (są też w Saturnie). Do tego koniecznie okładka, bo dla mnie używanie tego typu "wrażliwych" urządzeń bez dopasowanej okładki to proszenie się o kłopoty - w ten sposób zniszczyłam sobie smartfona po 4 miesiącach od kupna, po prostu wypadł mi z ręki, rozleciał się na części i od tego czasu zaczęły się problemy.
Początkowo chciałam zamówić Kindla na niemieckim amazonie, ale ich wymagania to kolejny przykład idiotycznych niemieckich przepisów. Już pomijając fakt, że nie wysyłają do Polski, chociaż dziady mają u nas magazyny. Żeby zamówić u nich czytnik na terenie DE trzeba mieć niemieckie lub austriackie konto oraz adres podany w banku musi się zgadzać z adresem dostawy. Pomimo tego Kindle w Niemczech o wiele łatwiej kupić niż w Polsce, bo są jak pisałam w MM i Saturnie. U nas są słabo dostępne i droższe, na allegro się ponoć nie opłaca, bo w razie problemów ze sprzętem Amazon nie uznaje gwarancji. Wiele osób kupuje okrężną drogą, bo jest taka firma na pograniczu Czech, Niemiec i Polski, która służy jako pośrednik, tzn zamawia się na Amazonie na ich adres a oni potem odsyłają do PL, ale wiadomo, że trwa to dłużej i usługa nie jest darmowa.
Co do słownika, to polsko niemiecki trzeba sobie ściągnąć, ale jest darmowy
http://swiatczytnikow.pl/slownik-niemiecko-polski-na-kindle-od-depl-pl/
W ogóle ten blog to kopalnia wiedzy na temat czytników, w szczególności Kindle.
Dzięki za polecenie Karimore, popatrzę jak z dostępnością stacjonarną, bo u mnie niestety kupowanie butów przez neta odpada.[/quote]
Prosze Cię bardzo:) Ja mam równiez zakusy na trekingi i w ta firmę udarze przy wyborze.Teraz na wyjazdy biorę sobie nike, ale poza ładnym wygladem nic sobą nie reprezentują , ale mam je już dobrych kilka lat i mimo ciagłego uzywania sa w stanie idealnym, to jednak pzszedł już czas na zmiane, choc nie bedzie to łatwe bo ja nie lubie sie z niczym rozstawac, szczególnie z butami;) Czas jednak postawić na wygode:)
Dziękuję za link i opinie.Skłaniałam się ku Kindle , ale mój narzeczony wolał inną firmę i sama nie wiedziałam czy kupić te tansze czy jednak dołozyć do Kindle'ya.Pomogłas mi w podjeciu decyzji. Poza tym jak wspominasz lepiej tu kupić na miejscu, bo w Pl to z tym duzo zachodu jest no i z tego widziałam na llegro są droższe, ale ja i tak nie zamawiam elektroniki przez internet wiec i tak odpada.
Dzieki ;)