[quote=Elizabeth68]Przybilam 3 gwozdziki ok 13-00 na balkonie;) i wyleciala sasiadka, ze jest Ruhezeit!! :mad:
kuzwa, mowie, ok, moment, musialam dobic ostatniego gwozdzika;)
Do ktorej godziny dzis jeszcze nie moge wziac tego mlotka do reki?;) bo chcialabym dokonczyc swoje dzielo na balkonie?
Tylko nie mowcie, ze cala niedziele...;(
Pozdrawiam
Elizabeth
Niedziela i sobota to święto. Ale nie tylko w De, również w Polsce. Zabiłabym tego, kto by mi wiercił albo gwoździe wbijała za ścianą :P
Wystarczy, że mi jeden sąsiad kosi trawę w każde święto... mogę tolerować tylko swoje własne hałasy ;)[/quote]
To byly trzy male gwozdziki, i wbijalam je w drewno balkonowe, chcialam zaslonic wnetrze, bo wszystko widac...
Jasne, mozna te 2 godziny traktowac jako swietosc, ale ja mysle, ze chodzi o cos innego...
bo zeby komus rozmowy telefoniczne przeszkadzaly, to ja nie wiem z czego te sciany sa...co Wy nigdy wieczorem nie rozmawiacie przez telefon?
fakt rozmowa byla do ok 24:00, ale kuzwa nie darlam sie, normalnie mowilam...
Poza tym to mozna przekazac zupelnie inaczej, wytlumaczyc jakie panuja tu zasady a nie tak od razu z pycholem...
ale mnie tam juz wisi, zastosowalam sie...
Wiecie czlowiek w obcym kraju, jakies niedomowienie, chec pomocy nagle szlus, wlacza sie lampka sygnalizacyjna...
Ja rozumiem Ruhezeit dla osob straszych;)o!
Osoby w pelni sil to smiech na sali haha tylko brzuchy rosna ;-P