A ja wam coś napisze od siebie, bo ja właśnie w Helping Hands jestem. Tak sobie myślę , że jeśli ktoś nie wie co to jest hostel to może trzeba sprawdzić w słowniku przed wyjazdem, to jest schronisko, tzn wieloosobowe pokoje z piętrowymi łóżkami. Jeśli komuś nie pasuje to droga wolna można sobie wynająć 40 f za noc a nie za pięć dni. Kanapka podłą zgadzam się , ale w rozmowie telefonicznej ze mną poinformowano mnie, że nie jest to żaden ciepły lunch tylko kanapka właśnie. Za to do dyspozycji, kawa, herbata, soki, mleko cukier. Internet jest też. A szkolenie jak dla mnie bardzo profesjonalne, ciekawe, trenerki świetne, po prostu wiedzą o czym mówią, ze mną nie było żadnych Polek, i powiem wam że uważam że te osoby które odpadły, nie nadawały sie po prostu, a były to akurat rodowite Angielki. Jest to firma która nie przyjmuje każdego ale to chyba dobrze o niej świadczy. Tak lot kosztuje, ale nie ma wyjścia tzn jest - można nie próbować wcale i siedziec w domu.
Mam opieke menagerki, mogę w każdej chwili zadzwonić, jeśli dla nich pracuję to mam nocleg w tym podłym hostelu za darmo np. czekając na placement. Zwracają mi koszty podróży do klienta, co nie wszystkie firmy oferują zapłciłam 69f i tyle dostanę zwrotu.
Tu gdzie jestem przywiózł mnie kierowca firmy, nie zapłaciłam ani grosza. Zobaczymy co dalej, bo naskarżyła na mnie córka babci, że babcia za dużo w łóżku jest, a babcia słaba i dziadek dostaje świra jak babcia na dole, bo ona godzinami woła I wanna go home, ale ja się dostosuję.
Jedno co mi się nie podobało to faktycznie po szkoleniu nie pozwalają zostać w hostelu, ale może to zależy czy maja wolne miejsca nie wiem.
Ale jak już miałam miejsce u nich to mogłam przyjechać i przenocować za darmo.
Kto w Polsce nagania nie wiem, nie słyszałam nic takiego, ja zaaplikowałam przez brytyjska stronę i nie miałam żadnego kontaktu z żadną polska agencją. Dam wam znać co dalej, bo może mnie wywalą jak córka będzie dalej mieszać.
I jeszcze jedno, firma nie pozwala podnosić i używać siły, jeśli siła jest potrzebna to znaczy że jeden opiekun to za mało i mam tu do pomocy codziennie rano i wieczorem opiekuna.
No i jeszcze sprawa płacy nie wiem skąd to 1200f, najniższa stawka to wychodzi 1600 na rękę, ja mam więcej więc to kolejne pomówienie.