[quote=Kamilakoz]Ja mam teraz sytuacje zgoła inną. Nawet do mnie dzwonią z agencji dosc często. Ale wiekszosc agencji rzeczywiście tylko organizuje wyjazd i radz sobie sama dalej.
Kamilko, ja po 2 tygodniach po przyjeżdzie na stelle, zadzwoniłam do firmy i zapytałam, czy zapomnieli, że ja u nich pracuję, to mi odpowiedziano, że nie mieli nr tel. do mnie, to znaczy do podopiecznej. Większej bzdury nie słyszałam jak żyję. Mam pretensje do wszystkich firm, nie za to, że mało płacą , choć tak w wiekszosci jest, ale za to, że zatrudniaja idiotki , które pojęcia nie mają o niczym, a juz najmniej o tym co nalezy do ich obowiazków. W mojej karierze opiekunki tylko raz zdarzyła mi sie naprawdę kompetentna rekruterka, niestety juz nie pracuje w mojej firmie, a ta cała reszta to sie do niczego nie nadaje! W mojej firmie mogę tylko dobrze powiedziec o dziale kadr i płac, bo z nimi nigdy nie miałam problemów, wręcz przeciwnie bardzo kompetentne, konkretne i pomocne![/quote]
Simona - znam to. Tez tak miewałam, moze teraz jestem pod skrzydłami dobrej osoby, która sprawuje nad opiekunkami piecze. Mi zawsze brakowało wsparcia od strony agencji, teraz nie narzekam, bo nawet jak nic nie potrzeba, to chociaż pogadac można z życzliwą osobą i to po polsku.