[quote=papaja76][quote=Kasssia]Ja polecam PC30V. Bardzo dobry środek. O dziwo ziołowy. Ale sprawdza się naprawdę super. Skutecznie zapobiega powstwaniu odleżyn. Jak dla mnie ma tylko dziwny zapach. Mówiąc szczerze, według mnie po prostu śmierdzi, ale skoro jest bardzo skuteczny to grzech byłoby nie korzystać. Oczywiście nie zdejmuje z nas konieczności przekrećania i oklepywania pacjenta, ale naprawdę bardzo pomaga
ja czytałam, że olejek rokitnikowy na to pomaga, po niemiecku sandorn[/quote]
Hm pierwsze słyszę mówiąc szczerze, ale może i rzeczywiście. W tym środku o którym pisałam to w zasadzie same zioła. Choćby wyciąg z rumianku. Swoją drogą mnie zadziwia, że środki ziołowe potrafią być tak naprawdę najbardziej skuteczne w walce z wieloma przypadłościami. Mnie tylko irytuje w nich zapach:D niektóre po prostu mocno śmierdzą jak dla mnie[/quote]
A co pwiesz na materac antyodlezynowy http://www.novamed.pl/materac-antyodlezynowy-z-pompa-zmiennocisnieniowa-ricant ,pewnie ze agencja kaze przewracac chorego co godzine,a w zasiegu reki sa wypozyczalnie takiego sprzetu!Kassia chyba tobie zupelnie dogrzalo?