Gosia_60 Bardzo dzieki, ale nie mogłam tam nigdzie znaleźć opinii na temat tej firmy,Tę ankietę znam, wypełniałam ją już.
Gosia_60 Mobilna wiesz coś o tej firmie? a może masz kontakt do Polin 81, bo ona kilka lat temu pytała sie na tym forum o Helfende Hende z Austrii. Pozdrawiam
mobilna Nie wiem . Wiem tylko to że najcześciej pracuje się na zadupiach i płacą mniej niz Niemiaszki. Tamten rynek obstawiają Rumunki i Słowaczki a one sa tańsze.
Aleksandra b Nie wiem . Wiem tylko to że najcześciej pracuje się na zadupiach i płacą mniej niz Niemiaszki. Tamten rynek obstawiają Rumunki i Słowaczki a one sa tańsze. Znam dwie polki, które pracują w Austrii. Mówią dokładnie to co Mobilna: Rumunki i Słowaczki u nich dominują. Trudniej tam o wyższe zarobki dla nas.
Gosia_60 Olu bardzo dziękuję za info, daj znać jak się jeszcze coś dowiesz w temacie. Pozdrawiam. Gosia
jehaj ja właśnie też myślałam nad pracą opiekunki osób starszych w austrii. czy wiecie czy z pocztkiem maja praca w austrii tez bedzie legalna??