[quote=jakniew][quote=poziomka]Jakniew, może osoba lub firma (? ) ogłaszając się w ten sposób, myślała, że podając pracę w tygodniach będzie nam się to wydawało krócej ?
Różnych trików się czasem ludzie imają.Może tym razem też, kto wie.
Nie dopisałam tez z pospiechu, że tylko jeden numer telefonu był podany bez nazwy agencji .
Ludzie prowadzący wszelakie agencje i ich pracownicy,są przeszkoleni w zakresie manipulowania klientem i to wszechstronnie. Każdy fałszywy i kłamliwy trik jest dozwolony. Przed laty korzystałam z takiego kursu i byłam zniesmaczona ( nie nadaję się do okłamywania ludzi, by potem ich niewiedzę w bezczelny sposób byle mieć z tego zysk ich wykorzystać ), milutkie rozmowy telefoniczne z pracownikami firm to tylko ich gra, bo muszą tak pracować. szefowie firm są niedostępni, nie wolno też pracownikom udostępniać do nich jakiegokolwiek kontaktu. Nie potrafiłabym też być pracownicą takich instytucji, bo one też są nastawione na manipulację i słodkie milutkie głosiki mają ukryć to co rzeczywiście na danej stelli można zastać, aby tylko opiekunka na nią się zgodziła. Jak już da się złapać, z reguły zostaje bo na dodatek długo czekała na zlecenie. Manipulacja, to kunszt w przekazywaniu nie prawdy.[/quote]
Pewnie to co Jakniew pisze to najswietsza prawda z ta manipulacja dziewczyny pisza, dzwonia, czekaja po wstepnej rozmowie na ktorej powiedziano im ze tak alles ordnung jezyk, i wogole....teraz tylko czekac na zlecenie za pieniadze ktore rzadko ktora dostaje, aby potem taka zdesperowana dziewczyna wziela co daja bo raz nie ,drugi raz nie (np.Marcelinka) i wiele innych.Mysle tak jak Jakniew ze tak to dziala.
A jeszcze tak podlamia dziewczyne ze ona mysli ze do niczego sie nie nadaje.Zaoferuja potem w porywach do 900 e i powiedza ze powinna sie cieszyc. Tak ze jeszcze powinnysmi psychologii liznac.[/quote]
Ahha, tak to właśnie działa, aby za jak najmniejsze pieniądze uzyskać opiekunkę prawie że czekającą na walizkach. Szczególnie "świeżynki" bo one są opanowane ogromnymi emocjami. Kto już to przeszedł, nie czeka w takim napięciu. Dlatego nie powinno się aplikować tylko do jednej firmy i dać się zwodzić. Zaanonsować należy się do kilku, zawsze z którejś coś się trafi. No i przede wszystkim, nie podpisywać żadnych umów lojalek. To też manipulacja by trzymać na sznurku.