[quote=Tadek89]Witam wszystkich bardzo serdecznie w nowym roku. Ofert pracy nie brakuje i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Tylko trzeba uważać aby zdecydować się tylko na takiego pośrednika który jest zaufany. Najlepiej w takim przypadku kierować się opiniami innych osób. I tak dla mnie godne zaufania jest http://kontarmed.net/ Gdzie mamy po pierwsze stabilne zatrudnienia a po drugie prace za godny pieniądz.
Czytam sobie wypociny Tadka..zaglądam na stronę netową firmy. Wszystko ładnie...ble,ble, ble... i z zainteresowaniem czytam
Obowiązki opiekuna/opiekunki:
oprócz wielu zwykłych rzeczy.....W wyjątkowych przypadkach osób chorych, niepełnosprawnych i niesamodzielnych wymagane może być również:
mycie, karmienie, zmienianie opatrunków, podawanie leków,[b] robienie zastrzyków[/b], pomoc w rehabilitacji,...
Nie znalazłem nic natomiast o godzinach pracy...itd. Dlaczego firmy podają tylko obowiązki...w przypadku tej gdańskiej firmy....to szkoda, że nie dodano kolejnego punktu...drobne zabiegi chirurgiczne[/quote]
Mnie kiedyś mundra agenturka w rozliczenie czasu pracy, wpisała drobne zabiegi rehabilitacyjne i drobne zabiegi kosmetyczne. Wypowiedziałam umowę pięć po dwunastej. To znaczy, nie wyjechałam. Umowę miałam wcześniej i takich cudów na kiju w niej nie było. Taki rozkład jazdy dostałam wraz z papierami wyjazdowymi. Kosmetyczka i rehabilitant to zawody regulowane, a ja zwykła pomoc domowa nie mam uprawnień :P
Nawet mnie sądami nie straszyli :D
Mnie bardzo zainteresowała ta oto treść:
„Opiekunka osób starszych to w Niemczech zawód niezwykle poważany, cieszący się wysokim statusem społecznym. „ :D :D :D
Niemiecka betrojerka to ta sama liga co my. Do mojej panny co tydzień inna przychodzi. Jak pytam o którąś, to mi odpowiadają, że już u nich nie pracuje. W poważaniu mają to poważanie, nawet na godziny i nie mniej niż 8,50 na godzinę nie chcą tej wysoko prestiżowej pracy wykonywać :D Musi je ichni urząd na roboty przymusowe zsyła :D to się daje odczuć :D
„Zwracamy również koszty podróży przy realizacji całego kontraktu. „ Czyli jak kontrakt nie zrealizowany w całości, to ze zwrotem kosztów podróży trza się pożegnać :P